Juhász Tamás üzente 12 éve

Én is ott vettem a gépet, most fogok először gravírozni. :) Fában már kipróbáltam, gyönyörű, üvegre egy nevet írtam, még nem volt gond neki. Hegyet hol tudok venni hozzá?

Válasz

birta bea üzente 13 éve

Ja! Majd pénteken megvettem a gépet! Az üveg volt az első amin kipróbáltam, viszi ugyan, nem nagyon töri "kagylózva", de kb. 10 vonal után nem vitte az üveget. Kipróbáltam fán is, az viszi szépen, a plexit is, a fémre meg hirtelen nem volt ötletem min próbáljam ki. Vicc de az egyszerű, nem csavargatós konzervnyitón próbáltam ki szépen ment. A boltban azt mondták két héten belül vissza veszik, ha minden tartozéka doboza ép, mert kérdeztem mi van akkor, ha nem viszi úgy az üveget, mint ahogy én szeretném. Egy fej hozzá 1200 Ft körül van. Most gondolkodom rajta, hogy megtartsam-e. Nem tudom kihasznáom-e.Bár nem egy nagy összeg volt, fémre meg nagyon jó,fára és műanyagra is? Hát majd meglátom.

Válasz

birta bea üzente 13 éve

Egészen véletlenül nézegettem a Lidl oldalát és akkor láttam meg az akciót, mostanában nagyon rá vagyok állva a gravírozásra, bár munkálkodni nagyon nincs időm, de szinte minden nap bújom a netet és keresek, tanulok.

Válasz

Által Anikó üzente 13 éve

Mert egy másik fórumon ezen a néven feltették szinte ugyanezt a kérdést ezzel a gravírozóval kapcsolatban, és én majdnem szó szerint ezt válaszoltam, amit Te ide leírtál! Meglepő volt a hasonlóság, ezért gondoltam, hogy egyezhetsz a kérdezővel! .-)))

Válasz

birta bea üzente 13 éve

Nem tudom, ki a NYu-Ca. Miért kérdezed?

Válasz

Által Anikó üzente 13 éve

Bea! Te azonos van NyuCa-val?? :-)

Válasz

Csák Sándor üzente 13 éve

Üveget megmunkálni forgo fejjel lehet a legszebben.minél mélyebb a felület kezelés,annál fontosabb a hütés(a hütés a fejek élettartamát is növeli).Az ütögetés a vésőgép továbbfejlesztett változata.Lehet, hogy kicsiket üt, de jobban kagylosit mint a karcolás.Probáld ki, de szerintem fára és plexire a legideálisabb.Fémre kicsi a löket és a gyorsaság és lehet, hogy a fej sem birja.

Válasz

birta bea üzente 13 éve

Azt mondják ezzel a fajta gravírozó géppel nagyon szépen lehet betűket írni, vonalat húzni és fába is nagyon szépen dolgozik. A Dremmelnek is van ilyen. A Lidl-ban van most meghírdetve ez a gép 3 év garanciával 2.490 Ft-ért.

Válasz

birta bea üzente 13 éve

Mit tudsz esetleg erről a gravírozó gépről? Nem forgó fejjel dolgozik, hanem "ütögetve" egy szegszerű fejjel. Esetleg nem tudod honnan lehet hozzá fejet venni? Parkside PGG 15 A1 gravírozó gép
Termékleírás Ideális a műhelyben, modellezéshez, feliratozáshoz, díszítéshez stb.
Fokozatmentesen állítható lökethossz és löketszám (max. 6000/min)
Különböző anyagokhoz - fém, kő, kerámia, üveg, fa és műanyag
Gravírozó sablonnal

Válasz

Csák Sándor üzente 13 éve

A fejet a conrad-tol veszem.
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&cid=VkZod2JrNVZPVVZWVkZKUFZrZE5NQT09&pid=VkZkd1FrNVZOVlZYV0dST1lXeEdOUT09
az üveget vágoval vágom és a saját csiszologépemmel csiszolom.(az oldalon már van kép arrol is).furni bármivel lehet, de csak bö viz adagolásával.Egyébként a készletben adomboru végü hengerekkel is lehet.A tarto naggyábol ennyi, és sima forrasztás.A fejek 2-5 képet is kibirnak, de lehet ennek a duplája is.A fotokat a "PhotoScape" vagy a "pixia" progival alakitom, de az arányok mindig változnak, ugyhogy azt nem tudom leirni.Esetleg meg tudom mutatni ha küldesz képet és összehasonlithatod.
Végezetül azt még le kell irnom, hogy ez nem pontozásos technika szerintem.Ugyanis nem pontozok hanem árnyékolok és amikor te itt egy sötét pontot, azt én kihagyom.Tehát nem pontozok, hanem kihagyom.

Válasz

birta bea üzente 13 éve

Milyen programmal alakítod át a képeket, hogy könnyebb legyen gravírozni? A fejről tudsz küldeni egy képet ha valamikor van időd rá?

Válasz

birta bea üzente 13 éve

Még annyit szerettem volna kérdezni, hogy hol veszed a fejeket és meddig tartanak a tieid?

Válasz

birta bea üzente 13 éve

Szia! Akkor ha jól értem a hegyes fejjel pontozó technikával készíted. Az üveg vágását, csiszolását mivel csinálod, a fúrás nekem nem megy, mert elreped az üveg, azt mivel oldottad meg. A tartó csak a szimpla téglalap alakú fa, bele marva a hézag amibe a kép kerül bele alatta a világítás? A világítást hogy rakod össze, ha szabad megtudnom? Üdv:Bea

Válasz

Csák Sándor üzente 13 éve

Szia.Semmi titok nincs, hacsak a türelem nem..Az kell hozzá, kb fél orátol akár 3 orahosszáig is eltarthat.A fej általában hegyes gyémántos fej én gömböket ritkán használok.Sajnos már sürün használok a részletesség kedvéért (na és persze a látás kedvéért is) nagyitot.Üveget magam vágom és csiszolom, igy tulajdonképpen elég sok alaku és mertü lehet (ha kell ki is furom).A Megvilágitott tartot magam készitem fábol és a világitást is én teszem bele.Igy ahogy látod az elejétől, az elemmel együtt a végéig én készitem.A világitás valoban sokat dob rajta és ettől egyedibb hatása van.

Válasz

birta bea üzente 13 éve

Szia! Esetleg elárulod a titkod? Mivel, vagyis melyik fejjel készíted, hogy ilyen pont szerű lesz a kép? Az üvegeket hol vágatod, mivel csiszolod le a szélét, hogy nem éles? A megvilágítást saját magad készíted, na és persze a tartót, ha igen elárulod hogyan? Válaszod előlre is köszönöm! Gyönyörűek a képek. Egy sima kis majmos képet ogy feldob a világítás! Mégegyszer gratulálok nagyon ügyes kezed van!!!

Válasz

Antalné Zsuzsanna üzente 13 éve

Hát igen!!! Ehhez nincs is mit írni, gyönyörű!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Válasz

Csák Sándor üzente 13 éve

Köszönöm szépen

Válasz

Horváth Natália üzente 13 éve

Ez már müvészet...csak bámulom, és nem tudok elszakadni töle...csodás alkotás!

Válasz